Влез в акаунта си

Видове преносими къщи

Видове преносими къщи

Преносимите домове са вид къщи, известни още като преместваеми домове, през последните години превземат все повече някои страни от Европа. С нарастващите цени на наемите и ипотеките, алтернативните жилища предоставят на всеки шанс да бъде собственик на жилище. А най-хубавото е, че домът не е постоянно обвързан с едно единствено местоположение!

Продължете да четете, за да разберете кои са най-често срещните видове преносими къщи.

Преместваеми контейнерни домове

Домовете от корабни контейнери са преносими къщи, направени от преработени корабни контейнери. Те се предлагат в голямо разнообразие от размери, вариращи от 6 до 12 метра. Тези преместваеми домове са рентабилни, бързи за изграждане и устойчиви, което вероятно е причината много хора да ги избират пред традиционните къщи.

Този вид преносими къщи са изработени от гофрирана стомана или алуминий. Тъй като тези контейнери са проектирани да издържат на тежки условия, които идват с транспортирането. Преработените контейнери за доставка също са доста адаптивни, така че можете да изберете както бюджет, така и стил.

Малки преносими къщи

Когато хората чуят „малка преносима къща“, първото нещо, което им изниква наум, е дом на колела. Всъщност това е добре познатата от време уно каравана. Този вид преместваеми домове стават все по-популярни като идеалната опция за хората, които искат да живеят по-мобилен живот с ограничен бюджет. Преносимият малък дом е ядрото на „стила на живот в малкия дом“, който в момента превзема света: начин на живот, фокусиран върху простотата, минимализма и есенциализма.

Някои хора използват тези видове къщи като функционално и декоративно допълнение към двора си.

Двуетажни преносими устройства

Искате преносима къща, ​​но се притеснявате за пространството? Нека ви запознаем с концепцията за двуетажни преместваеми къщи. Двуетажните преносими модулни дървени къщи имат пространството и стила на традиционен дом, без разходите и караницата, които идват с традиционния проект за изграждане на дома.

Това е един от най-добрите начини да построите преносима къща с 2 спални, без да правите компромиси с комфорта в иначе малък, едноетажен апартамент. Този тип дом определено ще издържи изпитанието на времето, което го прави най-добрият вариант за семейства.

Преносими къщи от дървени трупи

Ако „селски“ описва вашата естетика, малката преносима къща от дървени трупи определено е най-добрият ви избор. Тя притежава всички атрибути на красива къщичка в гората (или такава в средата на ферма), но е правена и се изгражда по поръчка. А най-хубавото е, че можете да я вземете, където и да ви отведе животът.

Специалистите съветват собствениците на този вид къщи да добавят и таванско помещение, рампи и поръчкови щори и обзавеждане на вратите, за да уловят наистина усещането на дървена къща на село или в гората.

Устойчиви преносими домове

Знаете ли, че строителните отпадъци представляват около 1/5 от всички твърди отпадъци, които завършват в депата. Ако решите да закупите сглобяема преносима модулна къща, вие вече правите по-екологичен избор в сравнение с изграждането на традиционна къща или сграда с апартаменти. Освен това повечето части от разглобяемия дом ще бъдат направени в производствено съоръжение, има много по-малко отпадъци.

Устойчивостта може да бъде вградена и в дизайна на преносимите къщи. Тъй като преместваемите домове са много адаптивни, можете да изберете прозорци, които пропускат много естествена светлина, или прозорци, които ‌изолират дома през по-студените дни. Тоалетните и крановете могат да бъдат оборудвани с водоспестяващи устройства.

Колко струват преносимите домове?

Цените на преместваемите жилища зависят от размера и стила на дома и къде се намирате. Искате персонализиран дом за преместване или искате да спестите време, като купите предварително проектиран и изграден преносим дом? Искате ли да спестите още повече пари, като купите вече обичан преносим дом? Всичко това ще вземе предвид общата цена на вашата мечтана къща.

Преносимите домове и други алтернативни жилищни възможности правят притежанието на жилище лесно. Не е нужно да чакате с години за дом, който струва стотици хиляди левове, за да се построи. Преносимите къщи  могат да бъдат достъпна и ефективна опция за вас и вашето семейство. С голямо разнообразие от стилове, от които да избирате, вашият достъпен преносим дом може наистина да бъде домът на вашите мечти.

Още от блога на Архитекти:

Архитектурата в периода на Неокласицизма

Препоръчваме още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *