Влез в акаунта си

Топ 5: Най-развитите градове в света

Топ 5: Най-развитите градове в света

Градовете са бъдещето на човечеството. Вече 54% от населението живее в градове, а колкото повече хора живеят в един град, той се развива с все по-бързи темпове. В тази статия ние от „Architects.bg“ ще ви представим топ 5 най-развитите градове в целия свят.

СИНГАПУР

Не е изненада, че Сингапур е един от най-развиващите се градове в света. Над 158 млрд. долара бяха инвестирани през последните пет години в технологиите на интелигентните градове, като това включва внедряване на супер бърза, широколентова мрежа и безплатен Wi-Fi за всички. Това допринесе значително за производителността в региона, тъй като повече хора успяват да се свържат по-лесно с интернет и да работят навсякъде. Безплатният Wi-Fi не е само единствената интелигентна инициатива, която Сингапур предлага. Чрез своите инвестиции градът разполага с усъвършенствана система за видеонаблюдение, по-интелигентен обществен транспорт и иновативни системи за външно осветление, които допринасят за устойчивостта на града. Тези малки стъпки помагат за ефективността на азиатския град и го правят един от най-развитите градове в света. За инвестиции в недвижими имоти посетете Болгар Кепитал.

най-развитите градове

НЮ ЙОРК

Икономическият център Ню Йорк е в списъка на най-развитите градове в света. Но не само икономиката му го прави толкова напреднал. Подобно на Сингапур и Ню Йорк инвестира сериозно в технология за увеличававне на ефективността, която позволява на града да работи по-добре. Това включва управление на качеството на въздуха, тъй като нарастването на замърсяването на въздуха в големите градове е повече от всякога. Ню Йорк наскоро надмина Силиконовата долина като най-технологично напредналия град в САЩ. Това спомогна на Amazon да избере Ню Йорк за своя втора централа, което може само да помогне на града да стане технологичен гигант и да се развива още по-бързо.

най-развитите градове

Най-развитите градове – ТОКИО

Не само футуристичната архитектура и улиците, изпълнени с най-новите технологии и неонови светлини, правят Токио един от най-развитите градове в света. Той разполага с най-сложната железопътна система в целия свят. Тя съдържа 13 линии на метрото и над 100 наземни маршрута, работещи с максимална скорост от 200 мили в час до световна рекордна скорост от 375 мили в час. През април 2015 г. Токио стана известен като азиатския Ню Йорк. Това се дължеше на инвестициите му в научноизследователска и развойна дейност. Водещите компании като Honda, Sony, Mitsubishi инвестират сериозно в научноизследователска и развойна дейност. По този начин икономиката на града се е увеличила с около 40% през 2019 г.

най-развитите градове

Най-развитите градове – ЛОНДОН

Лондон винаги е бил сила в съвременния свят, но последните развития го извеждат на преден план в иновациите. След упадъка на империята си, Лондон се появява отново като глобална икономика. Въпреки че голяма част от забележителната архитектура на града е историческа, последните попълнения на лъскави небостъргачи са добре включени в стария град. Гъстото население е свързано с обширна мрежа от влакове. Според проучването за качеството на живот на Mercer от 2012 г., жителите на Лондон са с най-високо качество на живот във Великобритания. Самият град е класиран на шесто място по качеството на своята инфраструктура. Именно тя се основава на електроснабдяването, наличността на вода, комуникационните услуги и обществения транспорт.

Най-развитите градове – ШАНХАЙ

С население от над 14 млн. души, Шанхай е най-населеният град в Китай. Това е един от най-големите и бързо развиващи се столични райони в света. Тъй като градът се разраства, той се променя бързо, за да направи място и удобство за своите хора. През последните няколко десетилетия в Шанхай е създаден огромен финансов център, който си съперничи с много други развити градове. Сега градът е основен лидер в световната икономика. Летището „Pudong“ е едно от двете международни летища в Шанхай и голям авиационен център в Източна Азия. Летището обслужва едни от най-големите международни полети и така генерира повече икономическо развитие в страната.

най-развитите градове

Светът се променя с все по-бързи темпове. Градовете ще бъдат ключът към бъдещето на човечеството. От икономическото развитие, усилията за устойчивост и качеството на живот може да се определи, колко бързо растящ е един град. А в тази статия ви показахме 5 от тях.ресторант созопол

Прочетете още: Топ 5: Най-красивите сгради, построени през 2021 година

Препоръчваме още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *