Влез в акаунта си

Списък на най-добрите електрически автомобили в Индия

Най-добрите електрически автомобили на пазара в Индия

1. Tata Nexon EV

С 3-фазен синхронен двигател с постоянни магнити Nexon EV е един от най-впечатляващите електрически SUV автомобили. Неговата литиево-йонна полимерна батерия е оборудвана с течно охлаждане, което гарантира, че температурите остават сравнително ниски дори след дълго шофиране.гражданска за кола

Въпреки че разчита на електричество, този автомобил може да генерира впечатляваща максимална мощност от 127 к.с. Moonlit Silver, Signature Teal Blue и Glacier White са трите цветови варианта, от които можете да избирате.

Капацитет на батерията – 30,2 kWh

Разстояние с едно зареждане – 312 км/пълно зареждане

Време за зареждане – 0-80% зареждане за 60 минути с бързо зарядно устройство.

Награди – носител на наградата за субкомпактен SUV на годината в изданието на наградите за автомобили и мотоциклети на NDTV за 2018 г. (1).проверка го

Цена – започваща от 13,99 лакх рупии.

2. MG ZS EV

Британската марка MG предлага премиум EV, който се причислява към най-добрите електрически автомобили в Индия. Той се задвижва от двигател, подобен на този в Tata Nexon EV.

Този впечатляващо проектиран SUV може да се похвали с няколко блестящи характеристики, сред които 448-литров багажник, обработени с диамант алуминиеви джанти и електрическо кормилно управление с усилвател. Освен това може да генерира огромен въртящ момент от 353 Нм.гражданска отговорност проверка

Капацитет на батерията – 44,5 kWh

Разстояние с едно зареждане – 340 км/пълно зареждане

Време за зареждане – бързо зареждане за 50 минути. Нормалното зареждане отнема 6-8 часа.

Цена – започва от 20,88 лакх рупии.

3. Tata Tigor EV

Задвижван от трифазен променливотоков асинхронен двигател, този електрически седан се предлага в цветови варианти египетско синьо и перлено бяло. Багажното пространство с обем 310 литра е допълнително улеснение, което може да бъде много удобно при съхранение на багаж.проверка на винетка

От този автомобил можете да очаквате максимална мощност от 40 к.с., както и максимален въртящ момент от 105 Нм. При идеални условия на шофиране този автомобил може да достигне скорост от 80 км/ч.

Капацитет на батерията – 21,5 kWh

Разстояние с едно зареждане – 142 км/пълно зареждане

Време за зареждане – бързо зареждане за 90 минути и нормално зареждане за шест часа.

Цена – от 9,54 лакх рупии.

4. Hyundai Kona Electric

Оборудван с усъвършенстван синхронен двигател с постоянни магнити (PMSM), Kona Electric се счита за един от най-добрите електрически автомобили в Индия. Той има свиреп пикап, достигащ 100 км/ч за малко под 10 секунди.tollpass

Наред с впечатляващия си пробег, този автомобил може да произведе огромен въртящ момент от 395 Нм. По отношение на мощността Kona Electric може да генерира около 134 к.с. при идеални условия.

Капацитет на батерията – 39,2 kWh

Пробег с едно зареждане – 452 км/пълно зареждане

Време за зареждане – 57 минути бързо зареждане и нормално зареждане за шест часа.

Спечелени награди – носител на наградата „Електронен автомобил на годината“ на наградите Tech and Auto Awards 2019. (4)

Цена – Започва от 23,71 лакх рупии.

5. Mahindra e2oPlus

По-малка каросерия и множество цветови варианти са това, което определя e2oPlus на Mahindra. Въпреки че никъде не е толкова мощен, колкото електрическите SUV в този списък, той е идеален като автомобил за пътуване до работа. Неговият 3-фазен, променливотоков асинхронен двигател е оборудван с литиево-йонна батерия, тежаща 84 кг.

Той може да генерира максимален въртящ момент и мощност от съответно 70 Нм и 25 к.с.

Капацитет на батерията – 10,08 kWh

Разстояние с едно зареждане – 99,9 км/пълно зареждане

Време за зареждане – 75 минути с бързо зарядно устройство и шест часа със стандартно зарядно устройство.

Цена – от 7,57 лакх рупии.

6. Mahindra e-Verito

Друго предложение на Mahindra, e-Verito е седан, за разлика от e2oPlus. Той е оборудван с подобен трифазен двигател с променлив ток.

Този автомобил обаче предлага огромно багажно пространство, около 510 литра, което го прави идеален за превозване на големи чанти и оборудване.

Допълнителните характеристики включват електрохидравличен усилвател на волана и стоманени колела без гуми. Въпреки това, той се предлага само в нюанс Diamond White.

Капацитет на батерията – 21,2 kWh

Разстояние с едно зареждане – 140 км/пълно зареждане

Време за зареждане – бързо зареждане за 1 час и 45 минути.

Цена – започва от 10,11 лакх рупии.

Предстоящи електрически автомобили в Индия през 2020 г. и след това

Ако нямате нищо против да чакате, можете да разгледате някои от най-добрите предстоящи електрически автомобили в Индия. Въпреки че информацията за такива автомобили е оскъдна, ние се постарахме да съберем всичко, което знаем за някои от най-популярните предстоящи електрически автомобили.

7. Tata Tiago EV

След като завладя сегмента на горивните автомобили със своя Tiago, се очаква Tata Motors да пусне и електрическа версия на автомобила.

С въртящ момент от 200 Нм и мощност от 135 к.с. този автомобил ще бъде най-подходящ за ежедневното ви пътуване.

Бързото зареждане също се очаква да бъде функция в този предстоящ модел на Tata Tiago.

Капацитет на батерията – 30 kW

Разстояние с едно зареждане – 130 км/пълно зареждане

Време за зареждане – предстои да бъде обявено

Очаквана цена – между 5 и 7 лакх рупии.

Очаквана дата на пускане на пазара – август 2020 г.

8. Mahindra e-KUV100

Mahindra вече има електрически седан и електрически хечбек на пазара.

Така остава място само за електрически SUV. Въпреки че не се знае много за спецификациите на автомобила, това, което знаем, е, че можете да очаквате мощност от 54 к.с. и максимален въртящ момент от 120 Нм.

Освен това електрическото кормилно управление, електрическите предни прозорци и антиблокиращата система на спирачките са допълнителни характеристики, които трябва да очаквате.

Капацитет на батерията – 15,9 kWh

Разстояние с едно зареждане – 147 км/пълно зареждане

Време за зареждане – предстои да бъде обявено

Очаквана цена – 8,25 лакх рупии

Очаквана дата на пускане на пазара – юни 2020 г.

9. Nissan Leaf

Nissan Leaf от 2018 г. е готов да получи фейслифт в близко бъдеще. С по-добър капацитет на батерията, този предстоящ автомобил ще може да развива мощност от 148 к.с., заедно с 320 Нм максимален въртящ момент.

Освен това в докладите се посочва, че Nissan възнамерява да предложи два различни модела, като базовите варианти ще бъдат с батерия с капацитет 50 kWh. Премиум вариантът може да бъде с батерия от 75 кВтч.

Капацитет на батерията – 50 kWh и 75 kWh

Разстояние с едно зареждане – 400 км/пълно зареждане

Време за презареждане – между 8 и 16 часа.

Очаквана цена – между 35 и 40 лакх рупии.

Очаквана дата на пускане на пазара – февруари 2021 г.

10. Mahindra XUV300 EV

Разкрит на изложението Auto Expo 2020, електрическият вариант на Mahindra XUV300 вероятно ще има сходни характеристики с базовия модел XUV. Основният му конкурент вероятно ще бъде Tata NexonEV, поради което можете да очаквате сходни цени за този дългоочакван SUV.

Mahindra все още не е разкрила допълнителни подробности, включително капацитета на батерията, разстоянието с едно зареждане и други по отношение на този автомобил.

Капацитет на батерията – предстои да бъде обявен

Разстояние с едно зареждане – предстои да бъде обявено

Време за презареждане – предстои да бъде обявено

Очаквана цена – 18 лакх рупии

Очаквана дата на пускане на пазара – декември 2020 г.

Това са някои от най-добрите варианти за електрически автомобили в Индия. Макар че в момента възможностите ви са ограничени, не се притеснявайте, тъй като повечето марки искат да пуснат нови електрически автомобили в бъдеще.

Крайно време е да дадете своя принос за опазването на околната среда. С нулеви емисии и замърсители тези електрически автомобили представляват устойчив път напред за индийския автомобилен сектор. Благодарение на по-голямата информираност днес все повече хора се струпват да купуват такива автомобили.