Влез в акаунта си

Най-надеждните марки автомобили – и най-малко надеждните

Независимо дали сте последовател и при всяко подновяване на автомобила си избирате различна марка, или сте твърд лоялист, който се придържа към една и съща марка през десетилетията, вероятно имате основателни причини да избирате определени марки и да избягвате други.гражданска за кола

Надеждността е един от най-важните фактори за много купувачи на автомобили и за да ви помогнем да направите своя избор, ние провеждаме годишното проучване „Какъв автомобил? надеждност в сътрудничество с MotorEasy.

За да разберем кои са най-надеждните марки и кои е най-вероятно да ви подведат, попитахме повече от 16 000 читатели дали автомобилите им са се повредили през предходните 12 месеца и, ако са се повредили, колко сериозно и колко им е струвал ремонтът.проверка го

Тук се задълбочаваме в данните, за да разкрием най-надеждните и най-малко надеждните автомобилни марки за автомобили на възраст до пет години. Въпреки че повечето от тях оправдаха репутацията си – добра и лоша – имаше и някои големи изненади.

10. MG

Оценка на надеждността: 95.7%

Основното предимство на MG е съотношението цена-качество, така че е добре, че техните автомобили не го развалят, като се развалят. Екземплярите на големия SUV HS, за които ни разказаха, бяха почти напълно безотказни, което му донесе оценка за надеждност от 99,0%. Въпреки че семейният SUV ZS беше малко по-неиздръжлив – както в бензинов, така и в електрически вариант – той също беше един от най-надеждните варианти в своя клас.гражданска отговорност проверка

9. Kia

Оценка на надеждността: 95.8%

Може би ще бъдете изкушени от седемгодишната гаранция на Kia за 100 000 км, но в действителност е малко вероятно да се нуждаете от нея. Например, бензиновите и дизеловите версии на предишното поколение на малкия SUV Soul бяха напълно безотказни през изминалата година. Други модели, като например хибридните версии на отиващия си Niro, също бяха впечатляващи, но екзекютивният седан Stinger развали този иначе звезден рекорд.проверка на винетка

8. Mazda

Оценка на надеждността: 95.9%

Един от шестте напълно безотказни автомобила през изминалата година беше Mazda; нито един от малките SUV CX-3, за които ни разказаха, не стъпи накриво. Същото не може да се каже за семейния автомобил Mazda 3, който разочарова отстрани за разлика от останалата надеждна гама.tollpass

7. Mitsubishi

Оценка на надеждността: 96.9%

Спадът в надеждността на големия SUV Outlander PHEV означава, че Mitsubishi се е смъкнала с пет места в сравнение с миналата година. Единствено перфектният рекорд по надеждност на семейния SUV Eclipse Cross смекчава това слизане.

6. Toyota

Оценка на надеждността: 97.0%

Репутацията на Toyota по отношение на надеждността се запази и тази година, до голяма степен благодарение на големия SUV RAV4, който получи оценка от 99,1%. Останалата част от гамата също е доста солидна, като малкият автомобил Yaris от предишното поколение и настоящият семеен автомобил Corolla се отличават в своите класове като особено надеждни варианти.

5. Мини

Оценка на надеждността: 97.0%

Резултатът на Mini се подобри през изминалата година, като кабриолетът му записа перфектен рекорд за надеждност. Малкият SUV Countryman и малкият автомобил Hatchback също бяха сравнително надеждни, но с известна разлика не бяха най-добрите в своите класове.

4. Hyundai

Оценка на надеждността: 97.1%

Въпреки че споделя много части със сестринската марка Kia, тази година Hyundai се представи по-добре. Всички негови бензинови и дизелови модели се оказаха изключително надеждни, но сложният Kona Electric се оказа в ущърб на общата оценка, като записа едва 87,6%. Това го прави един от най-малко надеждните електрически автомобили в продажба.

3. Suzuki

Оценка на надеждността: 97.1%

Малкият автомобил Suzuki Swift отдавна е любимец на младите шофьори заради своите динамични характеристики и ниска цена, а сега към списъка може да се добави и надеждността благодарение на резултата му от 99,3%. Семейният SUV Vitara също е солиден, но излизащият от употреба SX-4 S-Cross попречи на Suzuki да се изкачи по-нагоре в този списък заради посредствените си резултати по отношение на надеждността.

2. Dacia

Оценка на надеждността: 97.3%

Хубавото на това да се създават прости автомобили по доказана технология е, че това означава, че всички гънки вече трябва да са изгладени. Това важи с пълна сила за Dacia, която обикновено използва части на Renault с голям ефект. Всички екземпляри на нейния малък автомобил Sandero от предишното поколение, за които ни разказаха, не се повредиха изобщо през изминалата година, а малкият SUV Duster също записа добра оценка от 97,2%.

1. Lexus

Оценка на надеждността: 98.7%

Може би се изкушавате да си помислите, че луксозните, високотехнологични SUV автомобили от рода на Lexus са обречени на грешки, но това просто не е вярно. Големият SUV NX от предишното поколение беше популярен избор в нашето проучване, но се обърка при толкова малко собственици, че получи 99,8%. Нещо повече, семейният SUV UX получи оценка от 98,4%, с което далеч надмина средния модел в своя клас по отношение на надеждността.